LinkedIn-mainonta sopii yrityspäättäjien tavoittamiseen.

LinkedIn-mainonta sopii erityisesti yritysten ja muiden organisaatioiden johtajien kohdennettuun tavoittamiseen. LinkedInin laajojen yritys- ja henkilödemografisten kohdennusmahdollisuuksien myötä kanava sopii hyvin myös Account Based Marketing (ABM) -tyyppisiin kampanjoihin. Meiltä saat LinkedIn-mainonnan asiantuntijaosaamista käyttöönne alkaen 990€/kk.

LinkedIn-mainonnan hinta

LinkedIn-mainonnan hinta mainostajalle muodostuu LinkedInille maksettavasta mediabudjetista sekä mainonnan tekniseen operointiin LinkedInin kampanjatyökalussa käytettävästä työajasta.

Tuloksellisen LinkedIn-mainonnan pystytys sisältää normaalisti mainonnan kohdentamisen suunnitteluun, mainossisältöjen suunnittelun ja toteutuksen, mainonnan tuloksellisuuden todentamiseen liittyvän analytiikkainfrastruktuurin pystytyksen.

Mitä LinkedIn-mainonta sitten käytännössä maksaa?

Avaamme aihetta esimerkkilaskelman kautta. Uusimpien tutkimusten mukaan tarkasti kohdennettujen LinkedIn-kampajoiden globaali keskimääräinen hinta tuhatta mainosten näyttökertaa kohden (CPM) on reilut 30 euroa. Keväällä 2022 erään asiakkaamme suomalaiselle yleisölle kohdennettu kampanja maksoi vajaat 25 euroa per tuhat mainosten näyttökertaa. Käytetään siis 25 euron CPM-hintaa esimerkkilaskelmassa.

Kuten esimerkkilaskelmasta huomaat, niin LinkedIn-mainonta ei ole lähtökohtaisesti edullinen kanava suurten yleisöjen tavoittamiseen.

Mutta esimerkkilaskelmastakin on todennettavissa, että mikäli myymienne B2B-palveluiden keskikaupan koko (tai uuden kanavasta hankitun asiakkuuden elinkaariarvo) on +10.000 euroa, niin jo yhden asiakkuuden hankinta voi perustella investointia LinkedIn-mainontaan.

Viimeisimpien tietojen mukaan LinkedInillä on Suomessa yli 300.000 aktiivista päivittäistä käyttäjää ja yli 800.000 aktiivista viikottaista käyttäjää.

Esimerkkilaskelmassamme mainonnan kohderyhmäksi asetetaan viisitoista tuhatta (15 000) LinkedIn-käyttäjää. Haluat tavoittaa kampanjaviestilläsi kaikki LinkedIn-yleisösi henkilöt yhteensä kymmenen kertaa, koska tiedät kokemuksesta, että tällä toistojen määrällä uskot syntyvän tavoiteltua vaikutusta (esimerkiksi yhteydenottoja verkkopalvelusta). Tällöin:

1000 mainoksen näyttökertaa = 25€

10 (toistoa) x 15.000 (käyttäjää) = 150.000 mainoksen näyttöä

150 x 25€ = 3750€

LinkedIn siis veloittaa sinua tästä kampanjasta 3750 euroa. Mikäli hoidat kohderyhmän rakennuksen, mainossisältöjen toteutuksen, analytiikan asennuksen ja mainonnan hallinnoinnin ja optimoinnin itse tai inhouse-tiimillä, niin tämä on kokonaiskustannus.

Mikäli haluat käyttää apuamme LinkedIn-mainonnan suoraviivaisessa ja stressittömässä hallinnoinnissa, niin tällöin kolmen kuukauden mittainen testikampanja esimerkin mukaisella kohdennuksella voi näyttää tältä:

3750€ LinkedInille maksettava mediabudjetti
2790€ Balanced Growth Boutiquelle maksettava korvaus (LinkedIn-mainonnan asiantuntijapalvelumme lähtöhinta on 990€/kk)
6720€ (alv.0) Hinta yhteensä BGB:n kanssa toteutetusta LinkedIn-kampanjasta

Mitä asiakkaamme sanovat

Miten Balanced Growth Boutique:n asiakkaat ovat sanoneet työskentelystä kanssamme

Tykkäsin palvelusta kovasti

“Mä tykkäsin palvelusta kovasti. Saimme selkeän suunnan sisältösuunnitelman tekoon, hygieniatsekkauksen Google Ads:ista” ja konkreettisia kunnostus- ja parannusehdotuksia verkkokauppamme tuote- ja kategoriasivuille. Solid 9/10″

Ville Viinikka, CMO Porin Villa ja Peite Oy

Saimme konkreettisesti parannettua sivustomme löydettävyyttä

“Balanced Growth Boutique:n kanssa syksyllä 2021 toteutettu avainsanatutkimusprojekti lisäsi konkreettisesti tiimimme ymmärrystä hakukonelöydettävyyden kehittämisen vaatimuksista ja toimi lähtölaukaukauksena systemaattiselle yhteistyölle. Suosittelen lämpimästi tätä palvelua”

– Sami Kettunen, Kaupallinen johtaja Nordic Spa Ltd ( Novitek.fi )

Porin Villa ja Peite

LinkedIn-mainonnan asiantuntijamme

Tutustu LinkedIn-mainonnan palveluista ja koulutuksista vastaavaan asiantuntijaamme.

Mirka Tallus on Balanced Growth Boutique:n toinen perustaja. Hän on erikoistunut maksettuun mainontaan erityisesti LinkedIn:in ja Googlen mainosalustoilla.

Mainonnan hallinnoinnin ja optimoinnin lisäksi Mirka nauttii digitaalisen markkinoinnin seurannan kunnostamisesta Google Tag Managerin ja Google Analyticsin avulla.

Mirkan kanssa työskennellessä opit jatkuvasti uutta, koska Mirka on hyvä kertomaan teknisistäkin mainontaan ja mainonnan seurantaan liittyvistä asioista selkokielellä.

 

MIRKA TALLUS

Founder | Consultant, analytics and performance marketing

LinkedIn-mainonnan ja -koulutusten hinta

LinkedIn-mainonnan ja sen toteutukseen palvelun kokonaishinnan muodostusta on avattu ylempänä tällä sivulla.

LinkedIn-mainonnan pystyttämiseen, hallinnointiin ja optimointiin liittyvää asiantuntijaosaamista saat meiltä käyttöösi alkaen 990€/kk.

Hallinnoimme asiakkaillemme yleensä LinkedInin rinnalla 1-2 muutakin mainoskanavaa.  Yhdistettynä muihin mainoskanaviin ja esimerkiksi 6-12 kuukauden mittaiseen yhteistyösopimukseen kanavakohtainen hinta voi olla myös esitettyä alhaisempi. Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan tarpeestanne tarkemmin.

 

Kysy myös LinkedIn-mainonnan koulutuksista

Olemme yhdistäneet LinkedIn-mainonnan toteutuspalveluihin myös kouluttavia osuuksia, joiden tarkoituksena on ollut lisätä asiakkaamme henkilöstön osaamista ja omaa valmiutta LinkedIn-mainonnan toteutukseen. Koulutusten ja työpajojen hinnat alkaen 1690€.

Kaikki hinnat ilmoitettu ilman arvonlisäveroa (ALV).

Ota yhteyttä avataksesi keskustelu asiantuntijamme kanssa tilanteeseenne sopivan LinkedIn-mainonnan käynnistämiseksi.